کد خبر : 157
تاریخ انتشار : جمعه 9 آذر 1403 - 17:57

تمامیت طلبان مخالف هر نوع نوآوری / بازتولید انحصار و فساد در کشورهای توسعه نیافته / ملت ها چرا شکست می خورند؟

تمامیت طلبان مخالف هر نوع نوآوری / بازتولید انحصار و فساد در کشورهای توسعه نیافته / ملت ها چرا شکست می خورند؟

نیروها و طبقه ای که از نهادهای استخراجی مقوم انحصارات بهره‌مند می‌شوند، از قدرت و ثروت خود برای حفظ منافع سیستم خود استفاده می‌کنند. این امر یک حلقه بازخورد منفی ایجاد می‌کند که شکستن آن دشوار است، حتی زمانی که رهبران تغییر می‌کنند. به این معنا که همه می دانند مشکل چیست، اما بازتولید حلقه

تمامیت طلبان مخالف هر نوع نوآوری / بازتولید انحصار و فساد در کشورهای توسعه نیافته / ملت ها چرا شکست می خورند؟

نیروها و طبقه ای که از نهادهای استخراجی مقوم انحصارات بهره‌مند می‌شوند، از قدرت و ثروت خود برای حفظ منافع سیستم خود استفاده می‌کنند. این امر یک حلقه بازخورد منفی ایجاد می‌کند که شکستن آن دشوار است، حتی زمانی که رهبران تغییر می‌کنند. به این معنا که همه می دانند مشکل چیست، اما بازتولید حلقه های بازخورد منفی، مانع از اصلاح می شود. … عجم اوغلو و رابینسون، عناصر تقویت کننده نهادهای فراگیر، که ضامن مشارکت مردم و پویایی آن ها هستند شامل مطبوعات آزاد، قوه قضاییه مستقل،  انتخابات رقابتی، آموزش گسترده، و تحرک اقتصادی می دانند. 

 فروزان آصف نخعی: دارون عجم‌اوغلو، اقتصاددان برجسته و استاد دانشگاه MIT است که به دلیل آثارش در زمینه‌ی توسعه، اقتصاد سیاسی و رشد اقتصادی شناخته می‌شود. او در سال ۲۰۰۵ مدال معتبر جان “بیتس کلارک” را دریافت کرد؛ او به عنوان برترین اقتصاددان زیر ۴۰ سال معرفی شد. تحقیقات عجم‌اوغلو بر نقش نهادها در توسعه اقتصادی متمرکز است که پایه‌ای برای کتاب “چرا ملت‌ها شکست می‌خورند”، تشکیل می‌دهد. مشارکت‌های علمی او تأثیر قابل توجهی بر تفکر اقتصادی مدرن داشته، به ویژه در درک تعامل بین سیستم‌های سیاسی و نتایج اقتصادی. آثار علمی عجم‌اوغلو فراتر از کارهای علمی در دانشگاه نیز گسترش یافته و بر بحث‌های “سیاستی” در مورد نابرابری اقتصادی جهانی و استراتژی‌های توسعه تأثیر گذاشته است. 

کتاب “چرا ملت‌ها شکست می‌خورند، ریشه‌های قدرت، شکوفایی و فقر” که در مارس ۲۰۱۲ چاپ شده، سعی می‌کند پایه‌ای‌ترین سؤال اقتصاد و سیاست جهانی را جواب بدهد که چرا بعضی کشورها، مانند نروژ، در حال شکوفایی هستند ولی بعضی کشورها، مانند مالی، در حال سقوط. نباید فراموش کرد که در تدوین این کتاب، علاوه بر  دارون عجم‌اوغلو استاد دانشگاه ام‌آی‌تی، جیمز رابینسون استاد دانشگاهِ هاروارد، نیز در آن شریک بوده است. 

متن کامل خبر را از اینجا ببینید

منبع خبر (خبر انلاین ) است و سایت جو در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. چنانچه محتوا را شایسته تذکر می‌دانید، خواهشمند است کد خبر را همراه با ذکر موضوع به ایمیل سایت جو ارسال بفرمایید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دسته‌بندی نشده

دسته‌بندی نشده

آرشیو